Qui som?

La Calàndria, un cinema actual d’història centenària

Més de 100 anys de vida donen per moltes històries, molts personatges, moltes anècdotes, molts balls, moltes pel·lícules… perquè La Calàndria és un cinema i molt més.

Aquest cinema, dotat de la més moderna tecnologia de projecció digital, va néixer, al 1906, com una Societat de Mutu Auxili, que amb el temps compraria el terreny on està l’actual edifici, per construir el que es coneixia popularment com el Circ, per la seva estructura circular, on es feia cinema, ball i altres actuacions artístiques.

L’estructura precària, el canvi dels temps i la disponibilitat econòmica va fer que l’emblemàtic Circ fos enderrocat per construir un nou edifici. El 20 de maig de 1951 s’inaugurava el nou local d’espectacles, que avui és la sala de cinema. Per La Calàndria va ser molt important tot el que va representar la Mutualitat, però també ha estat important el cinema pel Masnou. El cine La Calàndria ha suportat tots els canvis, com la greu crisi que va representar l’aparició de les multisales. Però La Calàndria s’ha mantingut ferma i forta i té assegurada la seva continuïtat gràcies a la seva excel·lent programació, basada en les darreres estrenes però també en cinema alternatiu de qualitat.

Dintre de la seva oferta, La Calàndria ofereix, en determinades èpoques, matinals infantils, cine–estudi, documentals, així com celebracions d’aniversaris i projeccions a les escoles en sessions matinals amb pel·lícules per al debat amb finalitat educatives, així com espectacles de petit format.

Així mateix, la darrera innovació tecnològica que s’ha dut a terme de tota la infraestructura tècnica ha fet possible un programa d’emissions en directe d’òperes i ballets.